Kennissessie - 29 september 2022

Middel 3-1000

Lens organiseert een inspirerende kennissessie voor haar relaties

Op donderdag 29 september was het eindelijk zo ver: de eerste Lens kennissessie. Een middag bomvol cruciale thema’s in break-out sessies en waar relevante netwerken samenkomen. De energietransitie móet nu echt een boost krijgen!

En wie anders dan Marjan Minnesma kon deze middag beter aftrappen? 

Marjan Minnesma, directeur en oprichter van Urgenda, is een van bekendste aanjagers van verduurzaming in Nederland. Ze zet zich al jaren in voor klimaatoplossingen en meer biodiversiteit, en is o.a. bekend van de klimaatzaak tegen de Staat. Hiermee heeft ze als eerste Nederlander de Goldman Environmental Prize in de wacht gesleept.

Van de laatste trends op de energiemarkt..

Jan Willem Zwang is al meer dan twintig jaar een voorloper in de energiemarkt. Tijdens zijn break-out sessie nam Jan Willem ons mee in de meest recente ontwikkelingen in de energiemarkt, de gevolgen hiervan voor de nabije toekomst en mogelijkheden om hierop te anticiperen. 

Na de verkoop van zijn bedrijven begin 2020 aan NPM Capital houdt Jan Willem de trends in de energiemarkt in de gaten als onafhankelijk consultant. 

... tot carports...

Richard Weemen is pionier op het gebied van solar carports. Zo realiseerde hij o.a. 10.000m2 solar carports bij het strand van Bloemendaal. Hij is gespecialiseerd  in grootschalige zon op dak projecten in Nederland en o.a. eigenaar van Alpha ESS Nederland en Solshare B.V..

In zijn sessie nam Richard ons mee in zijn visie over solar carports. Juist in druk bevolkte gebieden biedt dit een uitkomst. Parkeerpleinen en parkeergarages zijn eveneens mobiliteitshubs en bij uitstek de plaats waar stroomaanbod en -aanvraag gebalanceerd kunnen worden. Hoe kunnen we hierop inspelen?

... grootschalige verduurzaming...

Exploderende gasprijzen in een recessie: wordt duurzaamheid de redding van onze welvaart én van de planeet? Bram Adema nam ons mee in grootschalige verduurzaming van huizen en gebouwen, in Nederland en 10 landen in Europa. 

Bram Adema is oprichter en directeur van CFP Green Buildings. Hij staat bekend als één van de meest vooruitstrevende ondernemers op het gebied van duurzame gebouwen. Met online tools en duurzame consultants werkt CFP als een katalysator voor verduurzaming en heeft Bram duizenden organisaties en meer dan 400.000 gebouwen verduurzaamd.

... en wat kunnen we leren van de gemeente Rotterdam?

Gemeente Rotterdam financiert bedrijven met slimme duurzame oplossingen die bijdragen aan de energietransitie. Wat kunnen we leren van hun aanpak, en hoe zorg je als overheid en bedrijfsleven dat je elkaar helpt in die versnelling?

Gideon van Toledo is voorloper op het gebied van publiek-privaat samenwerken. Op dat terrein heeft hij vele projecten op zijn naam staan in binnen- en buitenland. Tijdens deze break-out sessie nam hij ons mee in zijn visie op de samenwerking van de publieke en private sector, en ging hij dieper in op hoe dit beter kan. Hoe implementeer je als overheid kansrijke innovatieve oplossingen en vertaal je deze naar strategie, beleid en regels? En hoe kunnen private spelers zoals banken en investeerders slim gebruik maken van de samenwerking met een overheid?

Locatie: Rijk van de Keizer Amsterdam

Verscholen tussen het groen in de Tuinen van West, ligt het Rijk van de Keizer. Deze historische en sprookjesachtige locatie aan de rand van Amsterdam is de perfecte plek voor een inspirerende middag met onze relaties. 

Het Rijk van de Keizer 
Joris van Den Berghweg 109, 1067 HP Amsterdam
Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig. De dichtstbijzijnde bushalte is op 20 minuten loopafstand van het Rijk van de Keizer (bus 21 en 61). 

 

Hoe ziet de middag eruit?

Kennissessie - 29 september '22

Aftermovie kennissessie

Veelgestelde vragen

De energietransitie is niet de toekomst, die is allang nu! En het is hoog tijd dat deze een boost krijgt. Ter viering van de 10e verjaardag van Lens organiseren we daarom een inspirerende kennissessie voor onze relaties, waar interessante thema’s en een relevant netwerk samenkomen.

Nee, deelname is gratis! Lens organiseert deze kennissessie als onderdeel van haar jubilieumjaar. 

Tijdens de eerste break-out sessie spreken Jan Willem Zwang en Richard Weemen spreken tegelijkertijd in verschillende ruimtes. Vervolgens zullen Gideon van Toledo en Bram Adema na de pauze twee sessies tegelijkertijd verzorgen. Door van te voren aan te geven naar welke spreker jouw voorkeur uit gaat, kunnen wij een zo goed mogelijke indeling maken. 

Na de laatste sessie, om 17.00 uur, is er ruimte voor een netwerkborrel met een hapje en drankje. De borrel duurt tot 18.00 uur. 

Tijdens de verschillende sessies komen uiteenlopende onderwerpen aanbod:  van grootschalige verduurzamingstrajecten tot samenwerking tussen de private en publieke sector, innovatie en opslag.