LENS verduurzaamt kantoren ASR Dutch Mobility Office Fund met zonnepanelen

PERSBERICHT

Amsterdam, 22 februari 2021, LENS plaatst op zes kantoren van het ASR Dutch Mobility Office Fund 770 zonnepanelen. Dit levert ongeveer 205.795 kWh per jaar aan energie op, vergelijkbaar met het energieverbruik van 74 huishoudens. Het plaatsen van zonnepanelen en het gebruik van lokaal opgewekte energie is één van de maatregelen van a.s.r. real estate in het continue proces om de kantorenportefeuille te verduurzamen en toekomstbestendig te maken. LENS is voor a.s.r. real estate de full-service zonpartner met haar engineering, installatie en O&M diensten.

De 770 zonnepanelen worden geplaatst op de daken van de kantoren in Utrecht (Daalsesingel 51-71, Stationshal 13-15 – Laag Katreine en Laan van Puntenburg 100), Eindhoven (Neckerspoel 22) en in Den Bosch (Stationsplein 50 en Stationsplein 41). Op kantoor Eempolis in Amersfoort liggen al sinds 2016 panelen op het dak.

De lokaal opgewekte energie wordt, voor zover mogelijk, gebruikt door het kantoor waarop de zonnepanelen liggen. In het geval van multi-tenant gebouwen worden de kosten en baten verrekend in de servicekosten. In het geval van single-tenant gebouwen worden, waar mogelijk, afspraken gemaakt met de huurder om de lokaal opgewekte energie af te nemen.

Duurzaamheidsdoelstellingen
Het plaatsen van zonnepanelen en het gebruik van zonne-energie draagt bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van a.s.r. real estate en het ASR Dutch Mobility Office Fund. a.s.r. real estate werkt aan duurzame en toekomstbestendige portefeuilles en heeft de ambitie om zo veel mogelijk gebruik te maken van lokaal opgewekte duurzame energie.

Manager Project Development & Structuring a.s.r. vastgoed projecten Iris Oort: “We zijn een samenwerking aangegaan met LENS voor het verduurzamen van onze winkel- en kantorenportefeuille met zonnepanelen. Er komt veel meer bij kijken dan je denkt. LENS denkt mee, adviseert, ontzorgt en begeleidt het hele traject hierin. LENS heeft daarnaast niet alleen verstand van de technische aspecten, maar weet ook de financiële en juridische hobbels te nemen”.

Over LENS
LENS ontwikkelt, realiseert en beheert zonnedaken door heel Nederland. Dit doen we met een langetermijnvisie omdat wij geloven in duurzaam, zorgeloos rendement. Voor elke business case geldt immers: duurzaamheid duurt het langst.

Over a.s.r. real estate
a.s.r. real estate beheert en investeert als vastgoedvermogensbeheerder namens haar opdrachtgevers al meer dan 125 jaar in woningen, winkels, kantoren en agrarische grond. Voor professionele beleggers beheert zij vijf Nederlandse vastgoedfondsen en individueel vermogensbeheermandaten voor (inter)nationaal vastgoed. a.s.r. real estate richt zich op de waardeontwikkeling van vastgoed op de lange termijn en is onderdeel van a.s.r., één van de grootste verzekeraars van Nederland.

Lens; uw zonpartner voor duurzame impact

De zonnespecialist

Sinds 2012 expert in alle zon-op-dak projecten. We denken graag met u mee.

Bewoners centraal

Effectieve huurderswerving- en communicatie garanderen een hoge participatiegraad.

Maatwerk oplossingen

Grondige analyse vooraf, inclusief draagconstructie, verzekerbaarheid en netcapaciteit.

Kwaliteit & efficiëntie

Eigen engineers en lokale samenwerking waarborgen oplevering binnen strikte planning.