Monitoring

Zicht en grip op nieuwe en bestaande zonnesystemen

De aanschaf van zonnepanelen is een lange termijn investering. Lens zorgt ervoor dat de zonnestroom installaties van uw woningbezit optimaal blijven presteren. Ook uw bestaande zonnesystemen kunnen wij aansluiten op ons monitoringsplatform.

24/7 inzicht in de prestatie van de zonnesystemen, voor u en uw huurder
Automatische detectie bij stilstand of onderprestatie van uw zonnesystemen
Ook toepasbaar voor zonnesystemen die niet door Lens zijn gerealiseerd

Om het rendement van zonnesystemen te waarborgen, biedt Lens eigenaars en huurders de mogelijkheid om de prestaties te monitoren in het Lens monitoringsplatform. Dit is een toegankelijke app waarin de werking van het zonnesysteem in één oogopslag inzichtelijk is.

Aanvullend op monitoring kan Lens de diensten van haar eigen beheerteam aanbieden. Wilt u uitgebreidere informatie over de mogelijkheden van monitoring, beheer en prestatiegarantie? Laat uw e-mailadres achter en ontvang direct de brochure over monitoring van systemen van derden in uw inbox.

Met Lens ZonAlarm bieden we een betrouwbare, laagdrempelige vorm van monitoring aan.  

Monitoring

Lens ZonAlarm​

Lens kan als gecertificeerd Onafhankelijke Diensten Aanbieder (ODA) slimme meters uitlezen en hierdoor zien of er wel geen stroom wordt teruggeleverd. Dankzij de slimme meter data en de gegevens over het geplaatste vermogen, kan geconcludeerd worden of de zonnepanelen functioneren. ZonAlarm kan uiteraard ook worden toegepast voor uw CVZ systemen.

Gerelateerd nieuws

Lees meer over onze projecten en ontwikkelingen.

Monitoring

Meer over Lens

Lens biedt oplossingen voor elk dak onder één dak. Van ontwikkeling en realisatie tot beheer, geheel zorgeloos. 

Ontdek de voordelen die Lens
te bieden heeft

Van ontwikkeling en financiering tot realisatie en beheer, Lens heeft alle specialisten in huis, waardoor wij u tijdens het hele traject kunnen ontzorgen. Benieuwd wat wij voor uw woningbezit kunnen betekenen?