Somfy hoofdkantoor, AB Sagax

Project specificaties

Het vlotte offertetraject, de prettige voorbereidingsfase en probleemloze uitvoering van dit project door Lens heeft ervoor gezorgd dat we met veel vertrouwen een zonnige exploitatieperiode tegemoet gaan”.

Sander Klein Zeggelink

Asset Manager

Duurzame energie van eigen dak

De totale jaarlijkse lokale energiebehoefte van het Somfy hoofdkantoor ligt op ongeveer 260.000 kWh. Alle andere Somfy-kantoren in de regio Noord-Europa (Benelux, Scandinavië en de UK) verbruiken ongeveer 180.000 kWh per jaar. Vanuit de wens van Somfy om de opgewekte duurzame energie van eigen dak direct te gebruiken in de dagelijkse processen, is het zonnesysteem opgezet in twee delen. Geëngineerd op het verbruik van Somfy resulterend in de meest rendabele oplossing. Dit betekent dat een deel van de opbrengst direct gebruikt wordt door Somfy en een deel wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Hierdoor wordt het energieverbruik in de rest van de kantoren in regio Noord-Europa geheel gecompenseerd. Lens heeft voor dit zonnesysteem de engineering, procurement en construction gedaan. Lens ontzorgt AB Sagax ook in monitoring en beheer.

Zie ook:

Lens nieuws

Bij Lens werken wij iedere dag met zo’n vijftig bevlogen solar experts aan een duurzamere wereld zonder fossiele energie. Lees meer over onze projecten en onwikkelingen.

Gratis e-book: “Een duurzaam rendement met zonnepanelen”

In het e-book lees alles over verduurzamen met zonnepanelen. Waarom het de beste investering op dit moment is, SDE subsidie en onze visie op aandachtspunten als draagkracht, netcongestie en verzekerbaarheid.