Terug naar alle artikelen

SDE++ subsidie zakelijke zonnepanelen

Overleg over zonnepanelen

In 7 stappen van aanvraag tot monitoring & beheer


De energietransitie is in volle gang. Het bedrijfsleven speelt hier een belangrijke rol in. Veel bedrijfsdaken zijn immers uitermate geschikt voor het installeren van zakelijke zonnepanelen. En dankzij de SDE++ subsidie is dit financieel ook extra aantrekkelijk. Wilt u ook uw (zakelijke) steentje bijdragen én geld verdienen met uw dak? Wij leggen u stap voor stap uit hoe we u hierbij kunnen helpen.

SDE-aanvraag


Het aanvragen van SDE++ subsidie is niet bepaald eenvoudig en daarom besteden veel van onze klanten het proces aan ons uit. Lens regelt kosteloos de volledige subsidieaanvraag voor het zonnesysteem dat wij voor u bouwen. Zo heeft u er geen werk aan en bent u ervan verzekerd dat alles goed wordt geregeld. Heeft u de toekenning al gekregen? Dan zetten wij deze over op onze naam, zodat wij de installatie kunnen exploiteren.

Constructieberekening


Voordat we aan de slag gaan met de installatie, maken we een constructieberekening. Een constructeur berekent of je dak stevig genoeg is voor de gewenste installatie. Hiermee houden we niet alleen rekening met het gewicht van de panelen, maar bijvoorbeeld ook met de ballast die nodig is om het veilig te houden. De berekeningen verschillen per daksituatie, maar een goede schatting is dat een systeem op een plat dak ongeveer 15 kg/m2 toevoegt en een systeem op een schuin dak 12 kg/m2.

Check netcapaciteit


De zonnestroom die met de zonnepanelen op jouw dak wordt opgewekt, moet. verwerkt worden door de netbeheerder. Het is daarom belangrijk dat er genoeg netcapaciteit is voor de opgewekte zonnestroom. We nemen contact op met de netbeheerder om te bespreken wat de mogelijkheden en voorwaarden zijn.

Toestemming verzekeraar


Bij Lens zorgen we er voor dat we altijd voldoen aan de eisen van verzekeraars. Al onze zonnesystemen worden geïnspecteerd aan de hand van de Scope 12-richtlijnen. Door monitoring op afstand kunnen we risico’s verder beperken, en de veiligheid verhogen. Mochten verzekeraars aanvullende eisen stellen voor uw project, dan gaan wij graag om de tafel zitten met uw verzekeraar om te garanderen dat we aan alle eisen voldoen. 

Opdracht & installatie


Zodra de opdracht en alle afspraken helder zijn, gaan we aan de slag met de installatie. De installatie van 1.000 panelen neemt ongeveer anderhalve week in beslag. Bij 10.000 panelen is dit ongeveer 10 weken. De installatie gebeurt altijd volgens de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen. We werken niet alleen volgens de Scope 12-richtlijnen, maar de installatie voldoet ook aan de gebruikelijke normen zoals NEN 1010, NEN 3140 en de relevante IEC normen.

Ingebruikname


Na de installatie wordt gecontroleerd of alles goed is aangesloten voordat we het zonnesysteem aansluiten op het stroomnetwerk. Zo weet u zeker dat het goed zit met de kwaliteit, veiligheid én verzekerbaarheid van uw dak. Check, check, dubbelcheck!

Monitoring en beheer


Lens is dé full-service zonpartner. Dit betekent dat we ook het monitoring en beheer van uw zonnesystemen uit handen nemen. Met het Lens Monitoringsplatform heeft u altijd inzicht in de prestatie en status van al uw zonnesystemen. Dankzij onze eigen storingsdienst kunt u met Lens zelfs een servicecontract met prestatiegarantie afsluiten. Lens is al sinds 2012 specialist in het ontwikkelen, realiseren en beheren van zonnedaken, door heel Nederland voor residentieel en commercieel vastgoed. Benieuwd wat wij voor uw dak kunnen betekenen?

Vraag dan nu een vrijblijvende quickscan aan!