SDE subsidie zonnepanelen 2022

Profiteer van een aantrekkelijk rendement met SDE subsidie zonnepanelen.

De SDE++ ronde eindigt op donderdag 6 oktober 2022. Vrijblijvend meer informatie ontvangen? Lens helpt u zowel bij de aanvraag als bij de realisatie.

SDE subsidie zonnepanelen

Vul hieronder uw contactgegevens in en wij nemen z.s.m. contact met u op.

Dagen
Uren
Minuten
Seconds

Wat houdt SDE subsidie in?

Om de ontwikkeling van duurzame energie te bevorderen heeft de RVO de subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) in het leven geroepen. De SDE++ is een verbreding van de voormalige Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+). Deze nieuwe regeling stimuleert naast duurzame energieproductie ook CO2-reductie.

SDE++ is een exploitatiesubsidie. Dit wil zeggen dat producenten subsidie ontvangen voor de duurzame energie die zij opwekken en de CO2-reductie die wordt gerealiseerd. Omdat de kostprijs van duurzame energie momenteel hoger is dan die voor energie uit fossiele brandstoffen, is de productie van duurzame energie niet rendabel. SDE++ vergoedt het verschil tussen de kostprijs van duurzame energie en de marktwaarde van de geleverde energie: de onrendabele top. De subsidie wordt toegekend over een periode van 15 jaar.

Lens zonnepanelen inspectie

Gefaseerde openstelling

De openstellingsronde van de SDE++ kent 4 fases. Tijdens de eerste fase kunt u alleen subsidie aanvragen voor projecten met een subsidiebehoefte tot een bepaald subsidiebedrag / ton CO2. Dit maximale subsidiebedrag wordt stapsgewijs verhoogd in de volgende drie fases. Hoe lager het benodigde subsidiebedrag, des te hoger de kans dat uw aanvraag wordt goedgekeurd. Op deze manier worden marktpartijen geprikkeld om projecten voor een lagere prijs in te dienen en daarmee meer kans te maken op subsidie.

Doe de subsidie check

Ontdek of uw bedrijf recht heeft op de SDE++ subsidie.

Binnen enkele seconden duidelijk of uw bedrijf recht heeft op de SDE++ subsidie.
SDE subsidie 17

Kleinzakelijke salderingsregeling

Indien u geen gebruik kunt maken van de SDE++ regeling, is de kleinzakelijke salderingsregeling een optie. Hiermee wekt u energie op voor eigen gebruik. De opbrengst van de panelen kunt u vervolgens verrekenen met het eigen verbruik. Deze regeling is alleen toe te passen met een stroomaansluiting van maximaal 3×80 ampère.

Een andere optie is de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Hiermee kunt u subsidie krijgen voor kleinschalige zonnesystemen vanaf 15 kWp tot maximaal 3×80 ampère. 

Subsidie aanvraag uitbesteden?

Het aanvragen van SDE++ subsidie is niet bepaald eenvoudig en daarom besteden veel van onze klanten het proces aan ons uit. Lens regelt kosteloos de volledige subsidieaanvraag voor het zonnesysteem dat wij voor u bouwen. Zo heeft u er geen werk aan en bent u ervan verzekerd dat alles goed wordt geregeld.

Wilt u meedoen aan de volgende SDE++ ronde? Vraag dan een vrijblijvende quickscan aan. Let op! U moet rekening houden met onderstaande voorwaarden:

SDE subsidie zonnepanelen 2022

Zonnestroom geen topprioriteit?

Waarom het wel loont om SDE subsidie zonnepanelen nu al aan te vragen!

Wanneer u een SDE++ subsidie toegekend heeft gekregen, wordt het bedrag vastgezet voor het jaar waarin je het aanvraagt. Je hebt daarna drie jaar de tijd om het zonnesysteem te bouwen. Het zo snel mogelijk aanvragen wordt hierdoor wél interessant!
Zon is dé duurzame energiebron van de toekomst en omdat de materialen en het bouwen steeds goedkoper worden, kan het zijn dat je over een paar jaar een lager netto subsidiebedrag krijgt. Zo vroeg mogelijk aanvragen kan daarom lonen.

Eerst de subsidie veilig stellen, daarna bouwen.

Dak met zonnepanelen

Uw allround zonpartner

Oplossingen voor elk dak onder één dak

Van subsidieaanvraag, ontwikkeling en financiering tot realisatie en beheer, Lens heeft de specialisten in huis die u tijdens het hele project ontzorgen.

ONZE VISIE

Wij gaan altijd voor de meest duurzame impact

Door als allround Zonpartner het verschil te maken met vier beloftes: een financieel, groen, sociaal en toekomstbestendig rendement. Elke dag opnieuw. Daar worden onze klanten enthousiast van. En wij ook. Want samen geloven we:  duurzaamheid duurt het langst.

SDE subsidie zonnepanelen 2022
 • Winkelcentrum Colmschate, Nieuwgeluk Real Estate

  Aantal zonnepanelen: 914 Totaal vermogen: 343 kWp CO2 besparing: 127.408 kg/jaar
 • Somfy hoofdkantoor, AB Sagax

  Aantal zonnepanelen: 930 Totaal vermogen: 419 kWp CO2 besparing: 192.000 kg/jaar
 • Albert Heijn, Jumbo en Action, a.s.r. real estate

  Aantal zonnepanelen: 3600 Totaal vermogen: 1.140 kWp CO2 besparing: 255.300 kg/jaar
 • Triade gebouw, Gemeente Amsterdam

  Aantal zonnepanelen: 726 Totaal vermogen: 232 kWp CO2 besparing: 85.494 kg/jaar

Lens is voor ons het brein achter vele complexe zonnepanelenprojecten. 'Kan niet' komt niet in hun woordenboek voor. Bij Lens werken echte mensenmensen én weten ze zowel alles van de techniek. Die combi is key om de energietransitie te versnellen.

Lizzy Butink, duurzaamheidsmanager

SDE subsidie zonnepanelen 2022

Heeft u al een SDE++ beschikking of benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte voor een zonnedak.

Ik wil meer weten over...

Dak verhuren

Lens lease (ESCO)

Verzekerbaarheid

Monitoring & beheer

CONTACT

We helpen u graag een stap verder

Voor vragen of meer informatie bel of stuur ons een mail.

SDE subsidie zonnepanelen 2022
Halve zon

Uw zonpartner voor duurzame energie