Ga nu, samen met Lens, aan de slag om de SDE++ subsidie aan te vragen

Krijg meer informatie over SDE++ subsidieaanvragen

Wilt u meedoen aan de volgende SDE++ ronde? Vraag dan vandaag nog een vrijblijvende quickscan aan.

Dagen
Uren
Minuten
Seconds

Let op: de SDE++ ronde eindigt op 6 oktober 2022

Bent u er al klaar voor?

De jaarlijkse SDE++ subsidieronde 2022 voor grootschalige zonnestroomsystemen is weer beschikbaar vanaf dinsdag 28 juni 2022. Dan moet uw aanvraag klaar zijn om in te dienen. Het aanvragen van SDE++ subsidie is niet bepaald eenvoudig en daarom besteden veel van onze klanten het proces aan ons uit. Lens regelt kosteloos de volledige subsidieaanvraag voor het zonnesysteem dat wij voor u bouwen. Zo heeft u er geen werk aan en bent u ervan verzekerd dat alles goed wordt geregeld.

Wat houdt SDE++ subsidie in?

Om de ontwikkeling van duurzame energie te bevorderen heeft de RVO de subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) in het leven geroepen. De SDE++ is een verbreding van de voormalige Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+). Deze nieuwe regeling stimuleert naast duurzame energieproductie ook CO2-reductie.

SDE++ is een exploitatiesubsidie. Dit wil zeggen dat producenten subsidie ontvangen voor de duurzame energie die zij opwekken en de CO2-reductie die wordt gerealiseerd. Omdat de kostprijs van duurzame energie momenteel hoger is dan die voor energie uit fossiele brandstoffen, is de productie van duurzame energie niet rendabel. SDE++ vergoedt het verschil tussen de kostprijs van duurzame energie en de marktwaarde van de geleverde energie: de onrendabele top. De subsidie wordt toegekend over een periode van 15 jaar.

Gefaseerde openstelling

De openstellingsronde van de SDE++ kent 4 fases. Tijdens de eerste fase kunt u alleen subsidie aanvragen voor projecten met een subsidiebehoefte tot een bepaald subsidiebedrag / ton CO2. Dit maximale subsidiebedrag wordt stapsgewijs verhoogd in de volgende drie fases. Hoe lager het benodigde subsidiebedrag, des te hoger de kans dat uw aanvraag wordt goedgekeurd. Op deze manier worden marktpartijen geprikkeld om projecten voor een lagere prijs in te dienen en daarmee meer kans te maken op subsidie

Voorwaarden SDE++ subsidie

Om in aanmerking te komen voor de subsidie, zijn er een aantal voorwaarden waar u aan moet voldoen:

  • U bent de eigenaar van het dak of heeft een toestemmingsverklaring van de eigenaar
  • U heeft een zakelijke elektriciteitsaansluiting van meer dan 3x80A (Ampère)
  • Het zonnesysteem dat u wilt realiseren is groter dan 15 kWp (dit komt overeen met ongeveer 40 panelen)

Is dit het geval? Vraag dan vandaag nog de vrijblijvende quickscan aan.  Van subsidieaanvraag, ontwikkeling en financiering tot realisatie en beheer, Lens heeft de specialisten in huis die u tijdens het hele project ontzorgen.

Veelgestelde vragen over SDE++ subsidie

SDE++ is een exploitatiesubsidie. Producenten krijgen subsidie voor de duurzame energie die zij opwekken en de CO2-reductie die wordt gerealiseerd. Omdat de kostprijs van duurzame energie momenteel hoger is dan die voor energie uit fossiele brandstoffen, is de productie van duurzame energie niet rendabel. SDE++ vergoedt het verschil tussen de kostprijs van duurzame energie en de marktwaarde van de geleverde energie.

Als u er voor kiest om de SDE++ subsidie zelf aan te vragen, kan dit via de website van het RVO. We raden dit echter af, omdat het aanvragen best complex kan zijn. Lens kan u hierbij helpen. Vul vandaag nog bovenstaande quickscan in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Dat kan zeker! In de praktijk merken we echter dat het aanvragen van de SDE++ subsidie behoorlijk veel tijd en energie kan kosten. Daarom besteden veel van onze klanten het proces aan ons uit. Lens regelt kosteloos de volledige subsidieaanvraag voor het zonnesysteem dat wij voor u bouwen. Zo weet u zeker dat de aanvraag goed wordt geregeld, en kunt u zich bezig blijven houden met de bedrijfsvoering van uw organisatie.

Dit is afhankelijk van de fase van uw subsidieaanvraag. Tijdens de eerste fase kunt u alleen subsidie aanvragen voor projecten met een subsidiebehoefte tot een bepaald subsidiebedrag / ton CO2. Dit maximale subsidiebedrag wordt stapsgewijs verhoogd in de volgende drie fases.

De SDE++ opent in 2022 op dinsdag 28 juni om 09:00 uur en sluit op donderdag 6 oktober om 17:00 uur. 

In totaal is er in 2022 13 miljard euro beschikbaar.

Lens is dé full-service zonpartner. Van ontwikkeling en realisatie tot beheer, geheel zorgeloos. Onze zonnedaken vindt u in heel Nederland, voor de zakelijke en residentiële markt. Wij bieden oplossingen voor elk dak onder één dak volgens de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen. Wat de uitdaging ook is, onze betrokken experts staan voor u klaar. Wij denken met u mee en kijken wat er wél kan. Altijd vanuit een langetermijnvisie.