We helpen u graag verder

Monitoringsplatform

Ga naar uw persoonlijke omgeving.

Direct iemand spreken?

Op werkdagen tussen 09:00-17:00.

E-mail

Binnen 24 uur ontvangt u een antwoord.

Zonnehuur

Veelgestelde vragen

Nog los van uw positieve bijdrage aan duurzaamheid en het milieu, genereert u met zonnepanelen een flink financieel voordeel. Alles wat u van eigen dak opwekt wordt niet afgenomen bij uw energieleverancier waardoor u flink op uw energiekosten bespaart. Het financieel voordeel is afhankelijk van het aantal panelen en kan verschillen per woningcorporatie. Dit varieert meestal tussen € 100,- en € 400,- netto per jaar.

U betaalt een maandelijks bedrag aan Zonnehuur. Meestal wordt dit verrekend in de servicekosten. Het bedrag is afhankelijk van het aantal panelen dat u afneemt.

Als u in een grondgebonden woning (rijtjeshuis) woont, komen we voor de installatie langs voor een schouw. We nemen contact met u op om een afspraak te maken op een moment dat het u goed uitkomt. Tijdens een schouw kijken we uw dak en meterkast goed na, zodat we precies weten wat er tijdens de installatie moet gebeuren. Zo komen we tijdens de installatie niet voor verrassingen te staan. De schouw duurt doorgaans circa 20 minuten.

Onze installateurs zijn geïnstrueerd en ervaren in het werken in woningen en respecteren de huisregels van de huurder en zijn/haar buren. We zorgen er altijd voor dat de overlast minimaal is, én laten alles schoon en netjes achter. We zijn voornamelijk werkzaam bij u in de meterkast en op het dak.

We nemen contact met u op om een afspraak te maken voor de installatie. Wanneer de installatie plaats vindt, is afhankelijk van verschillende factoren, maar we zorgen altijd voor een moment dat u goed uitkomt. De installatie is meestal binnen 3 á 4 uur voltooid.

Wij zullen altijd de bekabeling verwerken op de meest efficiënte manier, rekening houdend met het visuele aanzicht. Dit gebeurd veelal binnendoor, maar kan ook soms buitenom. Dit is ook mede afhankelijk van de wens van uw woningcorporatie.

Als u meer energie opwekt dan u verbruikt, dan wordt dit teruggeleverd aan het net. De teruggeleverde energie wordt door uw energieleverancier aan het eind van het jaar verrekend met uw energierekening. Tot en met 2023 ontvangt u voor de teruggeleverde zonnestroom een vergoeding. Het is nog onduidelijk of de Nederlandse overheid vanaf 2023 de salderingsregeling wil afbouwen. Als de regeling wordt afgebouwd, wordt het voordeliger om de opgewekte zonnestroom direct te verbruiken. U blijft nog steeds financieel voordeel van de zonnepanelen houden.

Nee, u hoeft hier niks voor te doen. Binnen 5 werkdagen nadat uw zonnepanelen geïnstalleerd, melden wij deze aan bij de netbeheerder. Doorgaans verwerken zij deze gegevens binnen 4 weken waarna uw zonnepaneleninstallatie ook bekend zal
zijn bij uw energieleverancier.

Ja, het hebben van zonnepanelen op uw woning staat hier helemaal los van. Er verandert dus niks in de mogelijkheid om bij uw energieleverancier te blijven of over te stappen.

U hoeft zich hierom geen zorgen te maken. Mocht Zonnehuur onverhoopt een storing signaleren, dan wordt er contact met u opgenomen voor een reparatie. Mocht u zelf eerder een afwijking constateren, dan kunt u dit natuurlijk ook melden bij Zonnehuur. Meestal kunnen wij het op afstand oplossen en soms zullen we op locatie langs moeten komen om het probleem te verhelpen. Dit gebeurt voor u altijd kosteloos. In sommige gevallen kan het gebeuren dat de PV-schakelaar in de meterkast omlaag staat. Controleer deze en doe de schakelaar omhoog. Twijfelt u of heeft u hier nog vragen over? Neem gerust contact op met onze klantenservice.

Zonnehuur is onderdeel van Lens-energie