Onderhoud en beheer

Onderhoud en beheer

Onze beheerafdeling houdt uw PV-portfolio in de gaten en meldt uitval proactief als onderdeel van onze monitoringsdienst.

Geen ongemerkte stilstand of onderprestatie van uw zonnesysteem
Storingsanalyse op afstand​
Eigen beheerteam met technische specialisten ​

De aanschaf van zonnepanelen is een lange termijn investering. U wilt natuurlijk dat uw zonnestroomsysteem zo lang mogelijk optimaal blijft presteren. Om een kwalitatief hoogwaardig en rendabel zonnesysteem te waarborgen, biedt Lens de mogelijkheid om de prestaties te monitoren en het beheer uit handen te geven. Dankzij de eigen storingsdienst kan ook een servicecontract met prestatiegarantie worden afgesloten.

Monitoring

Zodra het zonnesysteem werkt, worden de opbrengsten bijgehouden in het Lens Monitoringssysteem. Huurders, beheerders en u als eigenaar kunnen altijd zien hoeveel zonnestroom de panelen opleveren. Wij monitoren het systeem 24/7. Als er onverhoopt een storing is of als er tegenvallende opbrengsten zijn, worden deze automatisch gesignaleerd en opgelost door ons eigen beheerteam. Ook uw bestaande zonne-installaties kunnen we toevoegen aan ons monitoringssysteem. Zo houdt u via één platform zicht en grip op de werking van al uw zonne-installaties.

Eigen beheerdienst

Aanvullend op monitoring kan Lens de diensten van haar eigen beheerteam aanbieden. Hierbij worden verstoringen in uw zonnesysteem door onze technisch specialisten op afstand geanalyseerd. Soms kunt u zelf, met onze telefonische assistentie, de storing verhelpen. In andere gevallen biedt Lens aan de storing voor u ter plaatse op te lossen. Hiervoor brengen wij manuren en materialen in rekening, met als uitzondering kosten die binnen de product- of installatiegarantie vallen.

  • Alle aansluitingen worden gemonitord met GSM communicatie 
  • 24/7 inzicht in de werking van uw PV-systemen 
  • Direct melding van een storing 
  • Geen ongemerkte stilstand of onderpresteren van uw PV -systemen 
  • Klantenservice 
  • Storingsanalyse op afstand 
  • Vakkundige ondersteuning, telefonisch of op locatie, door gespecialiseerde storingsmonteurs

Prestatiegarantie

Een servicecontract met prestatiegarantie combineert monitoring met onze full-service beheerdienst, waarbij storingen proactief binnen overeengekomen servicelevels worden opgelost. Zo blijft u verzekerd van een optimaal presterend zonnesysteem. Zodra er een storing optreedt of de performance van uw installatie achterblijft bij de verwachting, zal dit worden gesignaleerd en geanalyseerd, waarna ons beheerteam vervolgens de storing op locatie zal herstellen. Hiervoor zijn doorgaans geen acties van uw kant nodig. Alle arbeidskosten zijn in dit geval voor onze rekening, evenals de materiaalkosten die binnen de garantietermijn vallen.

Onderhoud en beheer

Gerelateerd nieuws

Lees meer over onze projecten en ontwikkelingen.

Onderhoud en beheer

Meer over Lens

Lens biedt oplossingen voor elk dak onder één dak. Van ontwikkeling en realisatie tot beheer, geheel zorgeloos. 

Ontdek de voordelen die Lens
te bieden heeft

Van ontwikkeling en financiering tot realisatie en beheer, Lens heeft alle specialisten in huis, waardoor wij u tijdens het hele traject kunnen ontzorgen. Benieuwd wat wij voor uw woningbezit kunnen betekenen?