Duurzame impact maken

Lens werkt al sinds 2012 aan een CO2-neutrale wereld. Dit doen we vol trots en overtuiging. Wij geloven namelijk: duurzaamheid duurt het langst. Circulariteit is een belangrijke pijler in onze bedrijfsvoering en daarom kijken we graag verder dan alleen ontwikkeling, realisatie en beheer van zonnepanelen. 

Circulariteit en duurzaamheid
Circulariteit en duurzaamheid

Reduce

Wij zetten in op zo min mogelijk materiaalverspilling: goede, duurzame materialen verlengen de levensduur, waardoor circulariteit pas later in beeld komt. Ook minimaliseren wij de CO2-uitstoot binnen ons bedrijf, onze werkzaamheden en met materiaalkeuze.

Reuse

Het einde van de economische levensduur van zonnepanelen is niet het einde van de technische levensduur en het einde van de technische levensduur niet het einde van de functionele levensduur. Voordat wij overgaan op recycling van dergelijke panelen zetten wij daarom eerst in op hergebruik.

Recycle

Zodra de technische levensduur van zonnepaneelsystemen ten einde is, gaan wij over tot recycling. Daarmee borgen wij dat de grondstoffen niet verloren gaan, maar ten goede worden hergebruikt.

solar panel has been installed in  outdoor to  generate electricity from the sun light.

Geef zonnepanelen een tweede leven

Lens wordt wel eens gevraagd om zonnepanelen te demonteren. Vaak omdat ze door de financiële looptijd heen zijn, terwijl de technische looptijd een stuk langer is. De verwachting is dat het demonteren sterk toe zal nemen en daarom zoekt Lens naar maatschappelijke initiatieven om, wanneer dit zich weer voordoet, zonnepanelen aan te doneren.

Materiaalkeuze

Lens streeft altijd naar het gebruik van circulair materiaal waar mogelijk. Een mooi voorbeeld is onze toepassing van Bio Bound betontegels, gemaakt van natuurlijke reststoffen. Zodra deze ballasttegels aan het einde van hun levensduur zijn, neemt Bio Bound ze weer in om te verwerken tot nieuw product. Volledig circulair dus!

Circulariteit en duurzaamheid

Social Return on investment

Samenwerkingen

Met o.a. gemeenten, het UWV, ROC, SBB en Roads leiden wij mensen op om een rol te bekleden binnen Lens.

Lens Academy

Lens heeft een onboardingprogramma van 100 dagen, waarin nieuwe medewerkers kennismaken met onze filosofie, collega’s, werkwijzen en natuurlijk met het dak.

SROI doel

SROI heeft een vaste plek in onze organisatiestructuur en bedrijfsdoelen waarvoor onze HR manager verantwoordelijk is. We hebben ons tot doel gesteld dat minstens 10% van het medewerkersbestand bestaat uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Ontdek de voordelen die Lens
te bieden heeft

Van ontwikkeling en financiering tot realisatie en beheer, Lens heeft alle specialisten in huis, waardoor wij u tijdens het hele traject kunnen ontzorgen. Benieuwd wat wij voor uw woningbezit kunnen betekenen?