Duurzame impact maken

Lens werkt al sinds 2012 aan een CO2-neutrale wereld. Dit doen we vol trots en overtuiging. Wij geloven namelijk: duurzaamheid duurt het langst. Onze bijdrage aan de samenleving reikt verder dan alleen duurzame energie.

Social Return on investment

SROI is een belangrijke pijler in onze bedrijfsvoering en daarom kijken we graag verder dan alleen ontwikkeling, realisatie en beheer van zonnepanelen.

Op dit moment bestaat 7.5% van ons personeelsbestand uit mensen met wie wij bijdragen aan SROI. Die bereiken wij op de volgende manieren.

SROI en MVO

Samenwerkingen

Met oa. gemeenten, het UWV, ROC, SBB en Roads en leiden wij mensen op om een rol te bekleden binnen Lens.

SROI en MVO

Lens Academy

Lens heeft een onboardingprogramma van 100 dagen, waarin nieuwe medewerkers kennismaken met onze filosofie, collega’s, werkwijzen en natuurlijk met het dak.

SROI en MVO

SROI doel

SROI heeft een vaste plek in onze organisatiestructuur en bedrijfsdoelen waarvoor onze HR manager verantwoordelijk is. Wij hebben ons tot doel gesteld en behaald dat minstens 10% van het medewerkersbestandbestaat uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

SROI en MVO

SROI bevorderen in onze samenwerkingen

Naast SROI binnen Lens zelf, kijken we ook naar buiten. Lens werkt veel samen met lokale partners, zoals onderaannemers.

Bij de keuze voor een nieuwe onderaannemer is SROI een belangrijk onderdeel van de selectiecriteria en kijken we hoe we samen een bijdrage kunnen leveren aan SROI. Dit trekken we door in onze samenwerking met woningcorporaties. Zo kunnen we bijvoorbeeld betrokken huurders met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek  bieden binnen ons werk. 

Middel 2

We gaan altijd voor 
de meest duurzame impact

Christiaan Brester
Oprichter Lens

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Er werken meer dan 70 betrokken solar experts bij Lens die intrinsiek gemotiveerd zijn om de wereld mooier, groener en duurzamer te maken. 

We zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om nog meer positieve impact te maken. Ons werk houdt daarom ook niet op bij zonnepanelen. We zetten ons als bedrijf regelmatig in voor een goed doel, zamelen geld in voor lokale buurtinitiatieven, geven voorlichting op basisscholen en doneren gedemonteerde panelen.

Maatschappelijk verantwoorde materiaalkeuzes

Er zijn steeds meer circulaire en alternatieve materiaalkeuzes beschikbaar. Door onze directe inkoop bij merkleveranciers beschikken we over een poule met geschikte, duurzame opties. Een voorbeeld van verantwoord handelen is dat wij in 2018 besloten geen zonnepanelen van het merk Q-Cells te gebruiken, vanwege vermeende connecties met de productie van clusterbommen. In 2021 besloten wij om geen BYD-zonnepanelen te gebruiken, wegens overtreding van ILO-verdragen, milieudelicten en kinderarbeid. 

SROI en MVO
SROI en MVO

CO2 neutraal

In 2022 is een plan opgesteld om de eigen CO2-uitstoot van Lens te verminderen.

In 2023 wordt de CO2 uitstoot van al ons vervoer en kantoor- en opslagverbruik gereduceerd met minimaal 10% per werknemer. Om dit te realiseren is onder andere een nieuw mobiliteitsplan geïntroduceerd met leasefietsen. 

SROI en MVO

Meer over Lens

Lens biedt oplossingen voor elk dak onder één dak. Van ontwikkeling en realisatie tot beheer, geheel zorgeloos. 

Ontdek de voordelen die Lens
te bieden heeft

Van ontwikkeling en financiering tot realisatie en beheer, Lens heeft alle specialisten in huis, waardoor wij u tijdens het hele traject kunnen ontzorgen. Benieuwd wat wij voor uw woningbezit kunnen betekenen?