We helpen u graag verder

Liever e-mailen?
Geen probleem! Binnen 24 uur ontvangt u een antwoord van ons.
Veelgestelde vragen
U betaalt een maandelijks bedrag aan uw woningcorporatie. Meestal wordt dit verrekend in de servicekosten. Het bedrag is afhankelijk van het aantal panelen dat u afneemt en kan ook verschillen per woningcorporatie.
Als u in een grondgebonden woning (rijtjeshuis) woont, komen we voor de installatie langs voor een schouw. We nemen contact met u op om een afspraak te maken op een moment dat het u goed uitkomt. Tijdens een schouw kijken we uw dak en meterkast goed na, zodat we precies weten wat er tijdens de installatie moet gebeuren. Zo komen we tijdens de installatie niet voor verrassingen te staan. De schouw duurt doorgaans circa 20 minuten.
Onze installateurs zijn geïnstrueerd en ervaren in het werken in woningen en respecteren de huisregels van de huurder en zijn/haar buren. We zorgen er altijd voor dat de overlast minimaal is, én laten alles schoon en netjes achter. We zijn voornamelijk werkzaam bij u in de meterkast en op het dak.
We nemen contact met u op om een afspraak te maken voor de installatie. Wanneer de installatie plaats vindt, is afhankelijk van verschillende factoren, maar we zorgen altijd voor een moment dat u goed uitkomt. De installatie is meestal binnen 3 á 4 uur voltooid.
Als de stroom uitvalt, vallen de zonnepanelen ook uit. Dit betekent dat u dan tijdelijk geen zonnestroom meer krijgt. Zodra de stroomlevering weer hersteld is, gaan de zonnepanelen ook weer zonnestroom produceren. Heeft u het idee dat de zonnepanelen niet (goed) meer werken na het uitvallen van de stroom? In sommige gevallen kan het gebeuren dat de PV-schakelaar in de meterkast omlaag staat. Controleer deze en doe de schakelaar omhoog. Twijfelt u of heeft u hier nog vragen over? Neem gerust contact op met onze klantenservice.
Wij verwerken de bekabeling altijd op de meest efficiënte manier, rekening houdend met het visuele aanzicht. Dit gebeurt veelal binnendoor, maar kan ook soms buitenom. Dit is ook mede afhankelijk van de wens van uw woningcorporatie.
Bent u niet thuis en staan apparaten uit? Dan verbruikt u weinig stroom. De teveel opgewekte zonnestroom levert u terug aan het elektriciteitsnet. Deze teruggeleverde
stroom wordt door uw energieleverancier aan het eind van het jaar verrekend met uw energierekening. Dit noemen we salderen. De Nederlandse overheid gaat de salderingsregeling waarschijnlijk stapsgewijs afbouwen tot 2031. Ondanks het
afbouwen van de salderingsregeling kunt u een positief financieel voordeel verwachten over de gehele looptijd.
Nee, u hoeft hier niks voor te doen. Binnen 5 werkdagen nadat uw zonnepanelen geïnstalleerd, melden wij deze aan bij de netbeheerder. Doorgaans verwerken zij deze gegevens binnen 4 weken waarna uw zonnepaneleninstallatie ook bekend zal
zijn bij uw energieleverancier.
Ja, het hebben van zonnepanelen op uw woning staat hier helemaal los van. Er verandert dus niks in de mogelijkheid om bij uw energieleverancier te blijven of over te stappen.
Het kan per woningcorporatie verschillen, maar in de meeste gevallen worden uw panelen gemonitord en acteert Lens direct
zodra er een storing wordt geconstateerd. Meestal kunnen wij het op afstand oplossen en soms zullen we op locatie langs moeten komen om het probleem te verhelpen. Dit gebeurt voor u altijd kosteloos. In sommige gevallen kan het gebeuren dat de PV-schakelaar in de meterkast omlaag staat. Controleer deze en doe de schakelaar omhoog. Twijfelt u of heeft u hier nog vragen over? Neem gerust contact op met onze klantenservice.
De kans dat bij onweer de bliksem inslaat in uw panelen is erg klein. De kans op blikseminslag in uw woning wordt ook niet groter door de plaatsing van zonnepanelen, blijkt uit onderzoek. Vanuit Europese regelgeving is het bovendien verplicht dat omvormers die gebruikt worden in Nederland beveiliging hebben tegen blikseminslag.