Monitoring & beheer

Zicht en grip op nieuwe en bestaande zonnesystemen​

De aanschaf van zonnepanelen is een lange termijn investering. Lens zorgt ervoor dat de zonnestroom installaties van uw woningbezit optimaal blijven presteren. Ook uw bestaande zonnesystemen kunnen wij aansluiten op ons monitoringsplatform. Onze beheerafdeling houdt uw PV-portfolio in de gaten en lost storingen proactief op als onderdeel van onze beheerdienst.

24/7 inzicht in de prestatie van de zonnesystemen, voor u en uw huurder
Automatische detectie bij stilstand of onderprestatie van uw zonnesystemen
Eigen beheerteam met technische specialisten ​

Om een kwalitatief hoogwaardig en rendabel zonnesysteem te waarborgen, biedt Lens de mogelijkheid om de prestaties te monitoren en het beheer en onderhoud te verzorgen. Dankzij het Lens beheerteam kan ook een servicecontract met prestatiegarantie worden afgesloten.

Monitoring

Zodra het zonnesysteem is opgeleverd, worden de opbrengsten bijgehouden in het Lens Monitoringssysteem. Huurders, beheerders en u als eigenaar kunnen altijd zien hoeveel zonnestroom de panelen opleveren. Wij monitoren het systeem 24/7. Als er onverhoopt een storing is of als er tegenvallende opbrengsten zijn, worden deze automatisch gesignaleerd. Ook uw bestaande zonne-installaties kunt u toevoegen aan ons monitoringssysteem. Zo houdt u via één platform zicht en grip op de werking van al uw zonne-installaties.

Eigen beheerdienst

Aanvullend op monitoring biedt Lens de diensten van haar eigen beheerteam aan. Hierbij worden verstoringen in uw zonnesysteem door onze technisch specialisten op afstand geanalyseerd. Vaak kan een storing op afstand verholpen worden. In andere gevallen kan Lens de storing ter plaatse oplossen. Hiervoor brengen wij manuren en materialen in rekening, met als uitzondering kosten die binnen de product- of installatiegarantie vallen.

  • Alle aansluitingen worden gemonitord met GSM communicatie 
  • 24/7 inzicht in de werking van uw PV-systemen 
  • Direct melding van een storing 
  • Geen ongemerkte stilstand of onderpresteren van uw PV -systemen 
  • Klantenservice 
  • Storingsanalyse op afstand 
  • Vakkundige ondersteuning, telefonisch of op locatie, door gespecialiseerde storingsmonteurs

Prestatiegarantie

Een servicecontract met prestatiegarantie combineert monitoring met onze full-service beheerdienst, waarbij storingen proactief worden opgelost. Zo blijft u verzekerd van een optimaal presterend zonnesysteem zonder acties van uw kant. Zodra er een storing optreedt of de performance van uw installatie achterblijft bij de verwachting, zal dit worden gesignaleerd en geanalyseerd. Ons beheerteam zal vervolgens de storing herstellen: op afstand indien mogelijk of lokaal indien nodig. Hiervoor zijn doorgaans geen acties van uw kant nodig. Alle arbeidskosten zijn in dit geval voor onze rekening, evenals de materiaalkosten die binnen de garantietermijn vallen.

Monitoring en beheer
Monitoring en beheer

Om het rendement van zonnesystemen te waarborgen, biedt Lens eigenaars en huurders de mogelijkheid om de prestaties te monitoren in het Lens monitoringsplatform. Dit is een toegankelijke app waarin de werking van het zonnesysteem in één oogopslag inzichtelijk is.

Aanvullend op monitoring kan Lens de diensten van haar eigen beheerteam aanbieden. Wilt u uitgebreidere informatie over de mogelijkheden van monitoring, beheer en prestatiegarantie? Download onze brochure over monitoring van systemen van derden.

Monitoring en beheer

Lens ZonAlarm​

Met Lens ZonAlarm bieden we een betrouwbare, laagdrempelige vorm van monitoring aan.  

Lens kan als gecertificeerd Onafhankelijke Diensten Aanbieder (ODA) slimme meters uitlezen en hierdoor automatisch signaleren als er geen stroom wordt teruggeleverd. Dankzij de slimme meter data en de gegevens over het geplaatste vermogen, kan geconcludeerd worden of de zonnepanelen functioneren. ZonAlarm kan uiteraard ook worden toegepast voor uw CVZ systemen.

Gerelateerd nieuws

Lees meer over onze projecten en ontwikkelingen.

Monitoring en beheer

Meer over Lens

Lens biedt oplossingen voor elk dak onder één dak. Van ontwikkeling en realisatie tot beheer, geheel zorgeloos. 

Ontdek de voordelen die Lens
te bieden heeft

Van ontwikkeling en financiering tot realisatie en beheer, Lens heeft alle specialisten in huis, waardoor wij u tijdens het hele traject kunnen ontzorgen. Benieuwd wat wij voor uw woningbezit kunnen betekenen?