Met meer dan 10 jaar ervaring een bewezen aanpak

Lens is een van de meest gerenommeerde zonnesysteem aanbieders voor woningcorporaties in Nederland.  Met meer dan 10 jaar ervaring op zak weten wij als geen ander hoe we een zonnestroom-traject van A tot Z kunnen begeleiden.  

Hoe gaan we te werk?
Hoe gaan we te werk?
Hoe gaan we te werk?

Één aanspreekpunt

Geen project is hetzelfde. Onze projectmanagers weten daar alles van. Rondom elk project bouwen wij daarom een eigen team met alle benodigde disciplines. Voor iedere samenwerking heeft u als klant één aanspreekpunt, wel zo duidelijk. Zo houden we elkaar efficiënt op de hoogte en denken we optimaal mee.

Hoe gaan we te werk?

Installatie volgens de hoogste eisen

We werken veilig of niet. Lens heeft de benodigde certificeringen en werkt volgens de geldende protocollen zodat u zich tijdens de projectuitvoering geen zorgen hoeft te maken over de veiligheid. De zonnesystemen worden altijd geïnspecteerd aan de hand van de hoogste kwaliteitseisen, zodat veiligheid voor huurders en de omgeving gegarandeerd zijn en u zeker weet dat u voldoet aan de eisen van de verzekeraar.

Hoe gaan we te werk?

Altijd grip op uw systemen

Welke vorm van monitoring u ook kiest, wij zorgen er altijd voor dat u grip heeft op uw zonnesystemen. Dankzij het eigen Lens monitoringssysteem kunnen u en uw huurders zien hoeveel zonnestroom de panelen opleveren. Lens monitort het systeem 24/7. Ook uw bestaande systemen kunnen worden toegevoegd aan ons monitoringssysteem.

Hoe gaan we te werk?

Haalbaarheid toetsen

Voordat we aan de slag gaan, starten we met een analyse van uw wooncomplex(en). We geven inzicht in de technische mogelijkheden, het huurdersvoordeel en uw rendement. Ook kunnen we een analyse maken van uw hele woningbezit. We maken dan een plan hoe we de zonnepanelen strategisch kunnen inzetten voor de CO2 neutrale gebouwde omgeving. Daarnaast kunnen wij u ontzorgen bij het aanvragen van subsidie en zetten wij onze jarenlange ervaring in bij juridische vraagstukken.

Complete ontzorging

Als complete zonpartner ontwikkelen, installeren en beheren wij gehele zonnestroomprojecten voor onze klanten zodat huurders hier de vruchten van plukken: lagere woonlasten, terwijl zij tegelijkertijd bijdragen aan een duurzame toekomst. Huurderscommunicatie is een belangrijk onderdeel van dit traject. Lens ontzorgt de woningcorporatie in de communicatie naar huurders. Onze klantenservice is gedurende alle fases het aanspreekpunt voor huurders.

Hoe gaan we te werk?

Snelheid en flexibiliteit

Lens biedt kwaliteit, flexibiliteit en snelheid door met eigen installatie- en beheerteams te werken. Daarnaast investeren we in lange termijn relaties met partners en leveranciers. Zo blijven de lijnen kort en kunnen we opleveren conform afspraak. Bovendien borgen we op die manier dat er gewerkt wordt volgens Lens standaarden, en dat we de beste materialen inkopen tegen de scherpst mogelijke prijzen.

Hoe gaan we te werk?

Monitoring

Zodra het zonnesysteem werkt, worden de opbrengsten bijgehouden in het Lens Monitoringssysteem. Huurders, beheerders en u als eigenaar kunnen altijd zien hoeveel zonnestroom de panelen opleveren. Wij monitoren het systeem 24/7. Als er onverhoopt een storing is of als er tegenvallende opbrengsten zijn, worden deze automatisch gesignaleerd en opgelost door ons eigen beheerteam. Ook uw bestaande zonne-installaties kunnen we toevoegen aan ons monitoringssysteem. Zo houdt u via één platform zicht en grip op de werking van al uw zonne-installaties.

Ontdek de voordelen die Lens
te bieden heeft

Van ontwikkeling en financiering tot realisatie en beheer, Lens heeft alle specialisten in huis, waardoor wij u tijdens het hele traject kunnen ontzorgen. Benieuwd wat wij voor uw woningbezit kunnen betekenen?