Lens 10 jaar!

Lens bestaat 10 jaar!

Op 9 juli 2022 vierde Lens haar 10e verjaardag. Ter viering van het jubileumjaar hebben we een programma opgesteld bestaande uit verschillende activiteiten waarbij we niet alleen onszelf, maar natuurlijk ook onze klanten en het goede doel in het zonnetje zetten.

Lens Kennisevent

Op 29 september 2022 vond het Lens kennisevent plaats bij het Rijk van de Keizer. Een middag waar relevante netwerken samenkwamen en waar cruciale thema’s onder de aandacht werden gebracht. Marjan Minnesma, directeur en oprichter van Urgenda, trapte het programma af. Daarna volgden breakoutsessies van Jan Willem Zwang (De laatste trends op de energiemarkt), Richard Weemen (Carports), Bram Adema (Grootschalige verduurzaming) en Gideon van Toledeo (implementatie van kansrijke innovatieve oplossingen door overheid).  De algehele boodschap van de dag was kraakhelder: De energietransitie móet nu echt een boost krijgen!

Lens 10 jaar!
Lens 10 jaar!
Lens 10 jaar!
Lens 10 jaar!

Duurzame initiatieven

10 jaar Lens gaat natuurlijk gepaard met een terugblik: naar de oprichting van Lens op een zolderkamer met een idee van een zonnestroomverdeler. Maar ook vooral met de overtuiging om duurzame impact te maken. Die drive is er 10 jaar later nog steeds. Vandaar dat we ons dit jubileumjaar inzetten voor mens en milieu. Zo adopteren we voor onze relaties een stukje jungle in Costa Rica ter bescherming van de natuur. 

We staken dit jaar gezamenlijk de handen uit de mouwen tijdens de NL Doet van het Oranje Fonds en hielpen mee om de Volkstuinen in Amsterdam West voorjaarsklaar te maken.

Afgelopen februari organiseerden we een grote kofferbaksale, waarbij we met de opbrengsten buurtinitiatieven helpen te realiseren van Fonds voor Noord.

Wie jarig is, viert feest!

Op 9 juli 2022 bestond Lens precies 10 jaar! Met wie kan dit beter gevierd worden dan met iedereen die zich het afgelopen decennium heeft ingezet in de groei van Lens? Als aftrap van het jubileumjaar vertrokken we daarom met een bont gezelschap het water op, voor een rondje rond Pampus. Dresscode: de kledingstijl van het decennium waarin je bent geboren.

Een feestelijke vrijmibo kan uiteraard ook niet ontbreken in dit feestelijke rijtje. En dus ruilden we de kantine met pingpongtafel in voor de TonTon club in het Westerpark. Dat de Mensch van Lens een gezellige vrijdagmiddag borrel niet schuwt, werd met de grote opkomst al gauw duidelijk. 

Lens 10 jaar!
Lens 10 jaar!