Lens zoekt maatschappelijke initiatieven om zonnepanelen een tweede kans te geven

Lens geeft zonnepanelen een tweede leven

Lens werkt al sinds 2012 aan een CO2-neutrale wereld. Dit doen we vol trots en overtuiging. Wij geloven namelijk: duurzaamheid duurt het langst. Circulariteit is een belangrijke pijler in onze bedrijfsvoering en daarom kijken we graag verder dan alleen ontwikkeling, realisatie en beheer van zonnepanelen. Om onze eigen footprint te verkleinen, én positieve impact te vergroten, werken we volgens de principes van Rethink, Reduce en Reuse.

Lens zoekt maatschappelijke initiatieven om zonnepanelen een tweede kans te geven

Reuse: geef zonnepanelen een tweede leven!


Op het gebied van Reuse kijken we naar de mogelijkheden van het doneren van gebruikte zonnepanelen. Met succes hebben we al een maatschappelijk initiatief ondersteund door zonnepanelen te doneren aan de Kaskantine in Amsterdam. Een duurzaam en circulair pop-up restaurant dat compleet zelfvoorzienend is en dankzij de 28 zonnepanelen profiteert van zonne-energie.

Lens zoekt maatschappelijke initiatieven om zonnepanelen een tweede kans te geven

Heeft u een maatschappelijk initiatief dat wel wat zonne-energie kan gebruiken?   


Lens wordt wel eens gevraagd om zonnepanelen te demonteren. Vaak omdat ze door de financiële looptijd heen zijn, terwijl de technische looptijd een stuk langer is. De verwachting is dat het demonteren sterk toe zal nemen en daarom zoekt Lens naar maatschappelijke initiatieven om, wanneer dit zich weer voordoet, zonnepanelen aan te doneren.

Hoe duurzaam zijn zonnepanelen?


Zonnepanelen zijn een duurzame keuze. En gelukkig maken steeds meer mensen de keuze om te profiteren van zonne-energie. Dit betekent wel dat we ook rekening moeten houden met de CO2-uitstoot die de productie van zonnepanelen met zich meebrengt. Een zonnepaneel is opgebouwd uit zonnecellen, die worden gemaakt van silicium. Daarnaast bestaat een zonnepaneel uit diverse metalen voor elektriciteitstransport en de rand, en glas en plastic voor diverse beschermingslagen. Dit zorgt voor de uitstoot van CO2. Daarnaast moet ook rekening gehouden worden met de toenemende afvalstroom als de zonnepanelen weer van het dak gehaald worden. En daarom kijkt Lens graag naar de mogelijkheden om zonnepanelen een tweede leven te geven.

Levensduur zonnepanelen


Zonnepanelen gaan gemiddeld 25 tot 30 jaar mee. Vaak worden ze echter al veel eerder vervangen, omdat nieuwere panelen een iets hogere opwek hebben of omdat de financiële looptijd voorbij is. Zonde, want de oude panelen kunnen nog jaren mee! Door zonnepanelen die nog prima werken te hergebruiken in plaats van weg te gooien, voorkomen we e-waste. Daarnaast zet Lens graag een stapje extra om maatschappelijke initiatieven te ondersteunen.

Aanmelden?

Laat via het formulier jouw gegevens achter en een van onze experts komt bij je terug.

Lens; uw zonpartner voor duurzame impact

De zonnespecialist

Sinds 2012 expert in alle zon-op-dak projecten. We denken graag met u mee.

Bewoners centraal

Effectieve huurderswerving- en communicatie garanderen een hoge participatiegraad.

Maatwerk oplossingen

Grondige analyse vooraf, inclusief draagconstructie, verzekerbaarheid en netcapaciteit.

Kwaliteit & efficiëntie

Eigen engineers en lokale samenwerking waarborgen oplevering binnen strikte planning.