Terug naar alle artikelen

Rochdale zet met zonne-energie forse stappen in verduurzaming van het woningbezit

Persbericht Rochdale | Lens | Ecorus

Rochdale heeft opdracht gegeven aan Lens en Ecorus, twee zonne-energiebedrijven die hun sporen ruimschoots hebben verdiend in de woningbouwsector om het woningbezit fors te verduurzamen. Lens en Rochdale werken sinds 2019 al naar tevredenheid met elkaar samen. In totaal heeft Lens meer dan 6.500 panelen voor Rochdale geïnstalleerd. Om de verduurzaming een extra versnelling te geven, is Ecorus ook als partner geselecteerd.

Rochdale heeft grote ambities op het gebied van verduurzaming. Zo wil Rochdale in 2050 al haar woningen energieneutraal hebben gemaakt. Daarop vooruitlopend zijn er ook doelstellingen voor de kortere termijn: door de Rijksoverheid is bepaald dat in 2030 er geen woningen verhuurd mogen worden met energielabel E of lager. Daarom zet Rochdale zonne-energie nu in een hogere versnelling.  Ecorus en Lens gaan Rochdale de komende jaren dus helpen met het realiseren van deze doelstellingen, door complete zonne-installaties te plaatsen op de daken van het woningbezit van Rochdale. Bij eengezinswoningen met een (geschikt) eigen dak worden de panelen op de meterkast van de woning aangesloten. Bij meergezinswoningen en appartementencomplexen wordt aangesloten op de collectieve voorzieningen van appartementencomplexen, in plaats van op de individuele meterkasten. Hierdoor wordt veel tijd bespaard en is het onderhoud en vervanging een stuk makkelijker.

“Leg daken vol zonnepanelen en sluit die aan op de collectieve voorzieningen”

Luuk Oosterbaan | Regisseur Verduurzaming Rochdale

Creative oplossingen


Rochdale bezit panden in Amsterdam, Zaandam, Purmerend, Diemen en Landsmeer. Dit betekent dat de panelen vaak in een drukke, stadse omgeving geplaatst moeten worden. Er zijn veel smalle straten en daken kunnen vol staan met installaties, schoorsteenpijpjes en antennes. Dit brengt uitdagingen met zich mee. Dankzij de kennis en creativiteit van de engineers van beide zonne-energiebedrijven worden de daken optimaal benut, en zijn er op veel daken zelfs meer panelen geplaatst dan van tevoren verwacht.

“Lens ontzorgt haar klanten met als doel daarmee de energietransitie te helpen versnellen.”

Tessa te Riele | Commercieel Directeur Lens

“We zijn enorm blij met deze opdracht om juist Amsterdamse huurders met een krappe portemonnee de voordelen van zonne-energie te laten ervaren. Huurders vinden het prachtig en gaan letterlijk stralen als ze met hun eigen ogen zien dat de zonnepanelen op hun dak hun vele extra euro’s oplevert.”

Bauke Bakker | Directeur Ecorus Home

Over Rochdale


Rochdale geeft thuis. Goede en betaalbare woningen, in sterke buurten, voor mensen met een relatief laag inkomen. Dat is waar Rochdale voor staat, al bijna 120 jaar. Het speelveld is de metropoolregio Amsterdam (Amsterdam, Zaanstad, Purmerend, Diemen en Landsmeer). Daar verhuurt Rochdale ruim 38 duizend woningen aan zo’n 80.000 bewoners

Over Lens


Lens is al 10 jaar dé full-service zonpartner. Van ontwikkeling en realisatie tot beheer, geheel zorgeloos. U vindt de zonnedaken van Lens in heel Nederland, voor de zakelijke en residentiële markt. Lens biedt oplossingen voor elk dak onder één dak volgens de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen.

Over Ecorus


Ecorus (www.ecorus.com) is in 10 jaar tijd uitgegroeid tot een van de grotere landelijke spelers in de relatief jonge zonne-energiesector. Als sinds 2014 werkt het bedrijf voor de woningcorporatiesector in Nederland en heeft het meer dan 20 corporaties als klant.

Noot voor redactie


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tessa te Riele van Lens via tessa@lens-energie.nl.