Terug naar alle artikelen

Lens en Veluwonen starten samenwerking zonnepanelen in 2023

Samenwerking Veluwonen

Amsterdam, 21 februari 2023. Veluwonen gaat in samenwerking met Lens haar eengezinswoningen verder verduurzamen. In de periode van 2020-2023 biedt Veluwonen bij ongeveer 2.000 bewoners zonnepanelen aan. Bewoners ontvangen een aantrekkelijk aanbod voor de panelen, zodat direct een woonlastenverlaging gerealiseerd wordt bij deelnemende huishoudens.

Eerder is Veluwonen begonnen met het zonnepanelen-traject in Eerbeek, Brummen en Beekbergen. Veluwonen zet dit in 2023 verder voort met Lens. Bewoners van Veluwonen in Beemte Broekland, Empe, Hall, Hoenderloo, Hoog Soeren, Klarenbeek, Laag-Soeren, Leuvenheim, Lieren, Loenen, Oeken, Uddel of Wenum-Wiesel kunnen in 2023 een aanbieding verwachten van Lens.

Als complete zonpartner zal Lens het gehele zonnestroomproject ontwikkelen, begeleiden, installeren en beheren voor Veluwonen. De huurderswerving is hier onderdeel van. Bewoners ontvangen een informatiepakket en aanbieding voor de zonnepanelen van Lens. Vanaf de werving tot en met het beheer stelt Lens de bewoners van Veluwonen centraal.


“Bewoners beoordelen ons gemiddeld met een 9 en daar zijn we trots op!”
Laura Arkesteijn | Marketing & Communicatie Lens

Over Veluwonen


Veluwonen biedt mensen met een bescheiden inkomen een huis dat zij tot een thuis kunnen maken. Deze huizen staan in drie gemeenten: Brummen, Apeldoorn en Rheden. Ze staan verspreid over 16 dorpen. Deze dorpen zijn kleinschalig, overzichtelijk en saamhorig. Tegelijkertijd is ieder dorp anders. In grootte, ligging, de mensen die er wonen, sociale netwerken en in de voorzieningen. Veluwonen vindt het belangrijk om het unieke karakter van de dorpen te behouden.

Over Lens


Lens is al 10 jaar dé full-service zonpartner voor woningcorporaties. Van ontwikkeling, huurderscommunicatie en realisatie tot beheer en monitoring, geheel zorgeloos. U vindt de zonnedaken van Lens in heel Nederland. Met onze expertise in zowel eengezins- als meergezinswoningen, onze innovaties en aandacht voor circulariteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen bieden wij oplossingen voor elk dak onder één dak.

Noot voor redactie


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tessa te Riele van Lens via tessa@lens-energie.nl.