Terug naar alle artikelen

Lens start verduurzamingstraject appartementencomplexen Lieven de Key

Lens heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Woonstichting Lieven de Key voor de verduurzaming van meergezinswoningen. In 2022 gaat dit in totaal om circa 25 appartementencomplexen. De samenwerking betreft de realisatie van zonnesystemen voor zowel appartementen als voor centrale voorzieningen.


Lieven de Key wil haar woningbezit verder verduurzamen door onder meer zonnepanelen te plaatsen. Hiermee wordt direct een woonlastenbeperking voor de bewoners gerealiseerd door een lagere energierekening dankzij zonnestroom voor de appartementen, of lagere servicekosten dankzij zonnestroom voor de centrale voorzieningen.

Als complete zonpartner zal Lens het gehele zonnestroomproject ontwikkelen, installeren en beheren voor Lieven de Key. Ook neemt Lens de huurderswerving uit handen. Vanaf de werving tot en met het onderhoud en beheer stelt Lens de huurder van Lieven de Key centraal. 

“Lens ontzorgt haar klanten met als doel daarmee de energietransitie te helpen versnellen.”
Tessa te Riele | Commercieel Directeur Lens

Over Lieven de Key


Woonstichting Lieven de Key houdt zich sinds 1868 bezig met starten en wonen in Amsterdam. Ze zijn er voor trouwe bewoners én voor woonstarters die graag hun eerste stappen willen zetten op de Amsterdamse woningmarkt. Lieven de Key blijft telkens de gevraagde vernieuwing zoeken en dragen zo bij aan de dynamiek van de stad.

Over Lens


Lens is al 10 jaar dé full-service zonpartner. Van ontwikkeling en realisatie tot beheer, geheel zorgeloos. U vindt de zonnedaken van Lens in heel Nederland, voor de zakelijke en residentiële markt. Lens biedt oplossingen voor elk dak onder één dak volgens de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen.