Terug naar alle artikelen

Lens en Woonstichting Stek verduurzamen zes complexen met zonnepanelen

Lens samenwerking

Persbericht

Amsterdam/Bollenstreek, 30 december 2021 – Zonnespecialist Lens helpt Woonstichting Stek bij het verduurzamen van het woningbezit met zonnepanelen. Het gaat in totaal om ruim 1.000 zonnepanelen verdeeld over zes complexen in Lisse, Noordwijk en Voorhout. Hiermee bevordert Stek de betaalbaarheid van de woningen doordat de netto-woonlasten voor de huurder lager worden. De gehele zonne-installatie levert per jaar ruim 300.000 kWh op en een jaarlijkse CO2-besparing van 138.000 kg.

Investeren in kwaliteit en duurzaamheid


Voor de komende tien jaar legt Woonstichting Stek de nadruk op betaalbaarheid en beschikbaarheid van haar woningen. Dat betekent: flink bouwen in verschillende prijsklassen, zodat ook de lagere inkomens een goede kans op een woning hebben. En blijven investeren in de kwaliteit en de duurzaamheid van het bezit. Stek heeft maatregelen in het huurbeleid genomen om de betaalbaarheid van de woningvoorraad te bevorderen. Door de investeringen in duurzaamheid blijven de netto-woonlasten voor de huurder maximaal gelijk of lager, ook door het plaatsen van zonnepanelen. 

Woonlastenverlaging


In het project dat Stek en Lens samen uitvoeren gaat het in totaal om zes complexen: vijftien daken en 368 woningen. De bewoners van deze 368 woningen kunnen meedoen voor vier panelen per woning. Dit levert circa 1.300 kWh per woning per jaar op. Bewoners besparen hierdoor op hun woonlasten. “Ons streven is dat we met ons woningbezit uiteindelijk net zo veel energie opwekken als we gebruiken”, zegt André Smit, programmamanager Verduurzaming bij Stek. “Met deze zonnepanelen komen we weer een stapje dichter bij dat doel.”

Complete ontzorging


Lens begeleidt de zonnestroomprojecten vanaf de ontwikkeling tot installatie en oplevering, inclusief  monitoring van de installatie. Ook verzorgt Lens de werving en huurderscommunicatie. 

Over Woonstichting Stek


Woonstichting Stek is actief in Hillegom, Lisse, Noordwijk en Teylingen. Stek beheert ongeveer 11.600 woningen en ontwikkelt nieuwbouwprojecten met sociale huurwoningen. De focus ligt op goede, betaalbare huurwoningen in prettige buurten, vooral voor mensen die niet zelf in hun huisvesting kunnen voorzien. Stek is er voor mensen die op zoek zijn naar een huis dat bij hen past. En dat ze kunnen betalen. Een huis waarvan zij een thuis maken, een ankerplaats in hun leven. Vandaar het motto van Stek: je huis, je thuis. www.stek-wonen.nl

Over Lens


Lens is dé full-service zonpartner voor woningcorporaties voor ontwikkeling en realisatie tot beheer, geheel zorgeloos. Onze zonnedaken vindt u in heel Nederland, voor de zakelijke en residentiële markt. Wij bieden oplossingen voor elk dak onder één dak volgens de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen. Wat de uitdaging ook is, wij kijken altijd wat er wél kan. Altijd vanuit een langetermijnvisie.

Optimaal financieel, groen, sociaal en toekomstbestendig rendement. Met die beloften maken wij het verschil. Elke dag opnieuw. Daar worden onze klanten enthousiast van. En wij ook. Want samen geloven we: duurzaamheid duurt het langst. lens-energie.nl