Terug naar alle artikelen

Woonbron en Lens leggen 1000ste set zonnepanelen op huurwoning

Lens groepsfoto

Vandaag viert wooncorporatie Woonbron dat zij in samenwerking met fullservice zonpartner Lens de 1000ste huurwoning heeft voorzien van zonnepanelen: de eengezinswoning van de heer en mevrouw Schilperoord-Simoskie in Spijkenisse. Een heugelijk feit waar ook wethouder Jan Willem Mijnans en Karin van Dreven, bestuurder van Woonbron bij aanwezig wilden zijn. De bewoners kunnen nu duurzaam energie opwekken en besparen straks op hun energierekening. “We merken nu al dat we aan het terugleveren zijn. Zelfs op dit moment, wanneer het niet zo zonnig is!”.

Succesvolle samenwerking


Woonbron is al vele jaren actief in diverse projecten waar zonnepanelen worden geplaatst. Sinds 2017 wordt hierin samengewerkt met zonpartner Lens. Naast Spijkenisse heeft Lens een deel van het woningbezit van Woonbron in de steden Rotterdam, Delft en Dordrecht voorzien van zonnepanelen en zal hier ook in 2022 mee doorgaan. Jaarlijks krijgen enkele honderden klanten het aanbod zonnepanelen te laten plaatsen. Zij betalen daarvoor een maandelijkse bijdrage die lager is dan het voordeel op de energierekening.

Zoveel mogelijk duurzame energie opwekken


Als maatschappij hebben we de opgave de energievraag zoveel mogelijk terug te dringen en dat wat er dan nog nodig is, duurzaam op te wekken. Woonbron levert hier een bijdrage aan door bijvoorbeeld het beter isoleren van woningen, het aansluiten op warmtenetten en door het plaatsen van zonnepanelen op daarvoor geschikte woningen. Behalve een lagere energierekening leveren de zonnepanelen nog meer op: met de 1000ste woning voorzien van zonnestroom is er ondertussen al meer dan 2,75 GWh (Gigawattuur) opgewekt en meer dan 1,06 miljoen kg CO2 bespaard. Dat staat gelijk aan 31.764 nieuw geplante bomen.

Momenteel bieden Woonbron en Lens zonnepanelen aan op voornamelijk bestaande eengezinswoningen. Dit wordt de komende jaren uitgebreid met daken van meergezinswoningen.

De 1000ste set zonnepanelen ligt nu op het dak van de heer en mevrouw Schilperoord-Simoskie aan de Françoise Le Poolestraat in Spijkenisse. Zij lichten hun keuze toe: “Wij hebben voor zonnepanelen gekozen omdat we het milieu belangrijk vinden, maar natuurlijk ook om te besparen op onze energiekosten.”

Bewoners in zonnetje gezet


De bewoners werden vandaag goed in het zonnetje gezet. Uit handen van de wethouder ontvingen zij een duurzaam cadeaupakket met daarin onder andere tochtstrips en Ledlampen. Van Woonbron ontvingen zij een waardebon die besteed kan worden aan of een regenton, een servicebeurt in de woning waar een vakman van Woonbron checkt hoe in de woning nog meer energie kan worden bespaard of het verwijderen van tegels uit de tuin zodat er meer ruimte voor planten ontstaat. En uiteraard was er een mooie bos duurzame bloemen!

Op de foto, v.l.n.r.: Karin van Dreven (bestuurder Woonbron), meneer Schilperoord, mevrouw Schilperoord-Simoskie, Jan-Willem Mijnans (wethouder beheer openbare ruimte en wonen van Spijkenisse), Christiaan Brester (algemeen directeur Lens)