Bewonerspagina

PV-schakelaar check

Uit onze administratie blijkt dat de meter, die bijhoudt hoeveel energie uw panelen opwekken, niet bereikbaar is. De eerste controle die we in dit geval uitvoeren, is nagaan of de schakelaar/automaat in uw meterkast - die is verbonden met de zonnepanelen - aan staat. Bent u in de gelegenheid om de stand van de schakelaar te controleren?

Om een en ander te stroomlijnen, heeft Lens een webformulier gemaakt waarmee u eenvoudig het resultaat van de PV-check aan ons door kunt geven.
 
Staat de hendel naar beneden, dan duwt u deze omhoog. Er zijn verschillende schakelaars in omloop; in de onderstaande foto’s treft u een aantal voorbeelden van veel voorkomende soorten.
 
De automaat is meestal te vinden in uw meterkast (onderstaande foto 1 tot en met 4) en is doorgaans voorzien van een sticker met de letters PV. In sommige gevallen treft u de schakelaar dicht bij uw wasautomaat (foto 5). Een andere variant is dat u – naast een schakelaar in uw meterkast – ook een draaischakelaar dichtbij de omvormer gemonteerd heeft (foto 6).
Staat de schakelaar aan?