Terug naar alle artikelen

Samenwerking Mozaïek Wonen en Lens

Samenwerking Lens Lens Mozaïek

Mozaïek Wonen en Lens zijn in augustus van start gegaan met het nog verder verduurzamen van het woningbezit van Mozaïek Wonen. Eerder heeft Mozaïek Wonen al 1.400 woningen voorzien van zonnepanelen. Lens neemt dit stokje graag verder over om verdere verduurzaming en woonlastenbesparing te realiseren voor de bewoners van Mozaïek Wonen.

Sinds de start heeft Lens al meer dan 60 woningen voorzien van zonnepanelen. Dit komt neer op ruim 480 panelen in totaal. En dat is niet alleen goed nieuws voor het milieu, maar ook voor de bewoners van Mozaïek Wonen. Bewoners betalen een kleine vergoeding per maand voor de zonnepanelen. Hoeveel zonnepanelen er op het dak geïnstalleerd worden is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de ligging van het dak en de ruimte die beschikbaar is. Ongeacht hoeveel panelen er geplaatst worden, bewoners zullen hier altijd financieel voordeel van ondervinden. Met 8 panelen kunnen bewoners bijvoorbeeld wel € 570 per jaar besparen!

Een kijkje in de keuken


Vorige week namen Anne ter Steege, Arnold van Steenbergen en Tessa te Riele een kijkje bij een tevreden bewoonster die nu een tijdje geniet van de voordelen van zonnestroom:

“De installatie duurde een halve dag. De monteurs waren vriendelijk en hebben netjes gewerkt. Sinds de installatie van de zonnepanelen, zie ik mijn energiekosten teruglopen. Leuk om in de app van mijn energieleverancier te zien hoeveel de panelen opwekken en hoeveel energie ik teruglever aan het net. Heel fijn dat de zonnepanelen zoveel schelen, zeker in deze tijd!”
Mevrouw Koster | Bewoonster Mozaïek Wonen

“Goed te horen dat mevrouw Koster tevreden is met haar zonnepanelen! Wij hebben ons budget voor het aanbrengen voor de zonnepanelen de komende jaren extra verhoogd. Zo kunnen we nog meer huurders tevredenstellen en woningen voorzien van zonnepanelen. Goed voor het milieu én voor de portemonnee.”
Anne ter Steege | Directeur-bestuurder Mozaïek Wonen

Ook in 2023 gaan we verder om zoveel mogelijk woningen verder te verduurzamen. De ambitie van Mozaïek en Lens is om komend jaar 500 woningen aan te sluiten op zonnepanelen.