Zonnepanelen voor woningcorporaties

Lens draagt als complete zonpartner al 10 jaar lang bij aan de verduurzaming van het woningbezit van woningcorporaties met zonnepanelen. Benieuwd wat we voor uw woningbouwvereniging kunnen betekenen?

Zonnepanelen woningcorporaties, juist nu

De zon is dé grootste bron van duurzame energie. Nu is het moment om als woningcorporatie te kiezen voor het verduurzamen van uw woningbezit met zonnepanelen.

Zonnepanelen woningcorporaties
Een totaaloplossingen voor woningcorporaties

Totaaloplossing

Lens is niet alleen specialist in het installeren van zonnepanelen voor woningcorporaties, wij kunnen het hele project financieren, begeleiden, ontwikkelen, monitoren en beheren. Dat maakt ons al sinds 2012 de meest complete zonpartner voor corporaties.

Verduurzaming is ook een sociale en maatschappelijke opgave

LENS is niet alleen leverancier van (collectieve) zonnesystemen, maar ontwikkelt ook systemen die passen in een integrale verduurzamingsstrategie voor woningen en woongebouwen met duidelijke voordelen voor bewoners. Dit vanuit het besef dat verduurzaming niet alleen een technische en financiële opgave is, maar vooral ook een sociale en maatschappelijke.

Verduurzaming met zonnepanelen voor woningcorporaties
Tevreden huurders bij woningcorporaties

Ons motto: tevreden huurders, tevreden klant

Als complete zonpartner nemen wij de huurderswerving en huurderscommunicatie graag uit handen. Vanaf de werving tot en met het onderhoud en beheer stellen wij uw huurders centraal. Onze werkwijze resulteert in enthousiaste bewoners en daarmee een zeer hoge participatiegraad; zowel bij grondgebonden woningen als bij gestapelde bouw.

SCE-subsidie

Simpeler en sneller uw woningbezit verduurzamen

De Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE) richt zich op energiecoöperaties en verenigingen van eigenaren die in coöperatief verband hernieuwbare elektriciteit willen opwekken. De regeling geldt vanaf 1 april 2021 en is ter vervanging van de Regeling Verlaagd Tarief, ofwel de postcoderoosregeling.

De SCE biedt dankzij de nieuwe structuur de mogelijkheid voor woningverhuurders om met minimale inspanning een versnelling te maken in verduurzaming middels zonnepanelen. Lens heeft in het kader van deze nieuwe subsidie de energiecoöperatie ‘Zonnebuur’ opgericht.

Zonnepanelen woningcorporaties
Zonnepanelen woningcorporaties
Uw allround zonpartner

Oplossingen voor elk dak onder één dak

Van subsidieaanvraag, ontwikkeling en financiering tot realisatie en beheer, Lens heeft de specialisten in huis die u tijdens het hele project ontzorgen.

ONZE VISIE

Wij gaan altijd voor de meest duurzame impact

Door als allround Zonpartner het verschil te maken met vier beloftes: een financieel, groen, sociaal en toekomstbestendig rendement. Elke dag opnieuw. Daar worden onze klanten enthousiast van. En wij ook. Want samen geloven we:  duurzaamheid duurt het langst.

Zonnepanelen woningcorporaties
  • Woningcorporatie Woonbron

    Aantal zonnepanelen tot nu toe: 6000 Totale opwek per jaar: 1,8 miljoen kWh CO2 besparing: 828.000 kg/jaar
  • Woningcorporatie Rosehaghe

    Aantal zonnepanelen: 1128 Totale opwek per jaar: 360 kWp CO2 besparing: 136.000 kg/jaar

Lens is voor ons het brein achter vele complexe zonnepanelenprojecten. 'Kan niet' komt niet in hun woordenboek voor. Bij Lens werken echte mensenmensen én weten ze zowel alles van de techniek. Die combi is key om de energietransitie te versnellen.

Lizzy Butink, duurzaamheidsmanager

Zonnepanelen woningcorporaties

Een eerste indruk wat we voor uw woningcorporatie kunnen betekenen?

Ik wil meer weten over...

Dak verhuren

Lens lease (ESCO)

Subsidie aanvragen

Verzekerbaarheid

CONTACT

We helpen u graag een stap verder

Voor vragen of meer informatie bel of stuur ons een mail.

Zonnepanelen woningcorporaties
Halve zon

Uw zonpartner voor duurzame energie