Terug naar alle artikelen

Woonstichting Stek heeft in samenwerking met Lens meer dan 1000 panelen gerealiseerd

Amsterdam, 3 augustus 2022. Woonstichting Stek is goed op weg om haar woningen verder te verduurzamen. Lens heeft hier in 2022 aan bijgedragen door in totaal 245 woningen te voorzien van zonnepanelen. De samenwerking betreft de realisatie van zonnepanelen voor zowel appartementen als voor centrale voorzieningen.

In totaal zijn er meer dan 1000 panelen geïnstalleerd op de woningen. In Boerenburg Noordwijk zijn op 118 woningen zonnepanelen geïnstalleerd. In Lisse zijn 17 woningen op de Kanaalstraat en 49 woningen op de Nassaustraat voorzien van zonnepanelen. In de Gerard Douhof in Lisse zijn naast 27 woningen ook de centrale voorzieningen daar aangesloten op de zonnepanelen. In het Vivaldipark in Voorhout zijn 34 woningen voorzien van zonnestroom. Hiermee is direct een flinke woonlastenbesparing gerealiseerd voor bewoners van in totaal 245 woningen. 

Met de gerealiseerde zonnepanelen wordt in totaal ruim 340.000 kWh per jaar opgewekt. Een mooie stap naar nog duurzamer wonen in de Bollenstreek!

Complete ontzorging


Als complete zonpartner heeft Lens het gehele zonnestroomproject ontwikkeld en geïnstalleerd. Ook de huurderswerving is door Lens uit handen genomen. Van de werving tot en met het onderhoud en beheer stelt Lens de huurder van Stek centraal.

“Lens ontzorgt haar klanten met als doel daarmee de energietransitie te helpen versnellen.”
Tessa te Riele | Commercieel Directeur Lens

Over Stek


Stek is van wonen in de Bollenstreek. Ze zijn er voor mensen die op zoek naar een huis dat bij hen past. En dat ze kunnen betalen. Een huis waarvan zij een thuis maken, een ankerplaats in hun leven. Een plek waar kinderen dromen over hun eigen leven, straks als ze groot zijn. Met meer dan 11.000 wooneenheden maakt Stek het verschil voor de inwoners van de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk en Teylingen. Vandaar het motto: Stek, je huis, je thuis.

Over Lens


Lens is al 10 jaar dé full-service zonpartner. Van ontwikkeling en realisatie tot beheer, geheel zorgeloos. U vindt de zonnedaken van Lens in heel Nederland, voor de zakelijke en residentiële markt. Lens biedt oplossingen voor elk dak onder één dak volgens de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen.