Zonnepanelen voor commercieel vastgoed

Een optimaal financieel, groen, sociaal en toekomstbestendig rendement. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Optimaal duurzaam financieel rendement gegarandeerd

U bent op zoek naar verduurzaming van uw pand of vastgoedportefeuille én naar financieel rendement? Zonnepanelen geven u de mogelijkheid om duurzaam verschil te maken.

Lens zonnepanelen installatie
Lens installatie team

Uw allround zonpartner

Oplossingen voor elk dak onder één dak

Van subsidieaanvraag, ontwikkeling en financiering tot realisatie en beheer, Lens heeft de specialisten in huis die u tijdens het hele project ontzorgen.

Onze kwaliteiten

Evaluatie van de zonnepanelen

Mogelijkheden en haalbaarheid

Analyse & Advies

U wilt uw commercieel of maatschappelijk vastgoed toekomstbestendig verduurzamen. We adviseren u over de (financiële) haalbaarheid en mogelijkheden voor zonnepanelen op uw pand(en). Hierbij houden we rekening met de verzekerbaarheid, draagkracht van de dakconstructie, eventuele netcongestie en BREEAM eisen.

Daarnaast kunnen wij u ontzorgen met het aanvragen van subsidie en zetten wij onze jarenlange ervaring in bij juridische vraagstukken.

Kwaliteit en efficiëntie

Engineering, inkoop en bouw (EPC)

EPC ( Engineering, Procurement & Construction) is maatwerk. Zonnepanelensystemen voor nieuwbouw of bestaande bouw vragen bijvoorbeeld om een andere aanpak. Ook het type dak en uw eigen doelstellingen zijn medebepalend voor het ontwerp. Lens heeft daarom eigen engineers en inkopers in dienst. Lens kan bovendien leunen op 10 jaar ervaring. U kunt dus rekenen op slim ontworpen systemen van de hoogste kwaliteit en altijd volgens de laatste veiligheidseisen. Uw vaste aanspreekpunt tijdens de installatie is altijd een betrokken en ervaren projectleider.

Aanleggen zonnepanelen
Lens zonnedak bij zonsondergang

Zelf investeren of budgetneutraal

Financiering

U kunt ervoor kiezen om te investeren en zelf renderement te behalen met uw zonnesysteem. U kunt ook voor off-balance financiëring gaan middels dak-verhuur of lease.

Wij bieden alle opties aan, kunnen deze voor uw pand doorrekenen en u hierover adviseren.

Optimaal rendement gedurende de gehele levensduur

Monitoring en beheer

Wij bewaken 24/7 de werking van uw zonnesystemen op ons Lens Monitoringsplatform. Storingen en tegenvallende productie worden automatisch gesignaleerd. Ons eigen beheerteam lost eventuele problemen snel op, zodat uw opbrengsten gegarandeerd blijven. U kunt de opbrengsten van uw zonnesysteem natuurlijk zelf ook volgen op het Lens Monitoringsplatform. Een groot voordeel is dat we ook uw bestaande zonnesystemen kunnen toevoegen. Zo houdt u via één platform zicht en grip op de werking van al uw zonne-installaties.

Lens gegevens doornemen energieverbruik
commercieel vstgoed 10

Duurzame én veilige zonnesystemen

Kwaliteit & veiligheid

Kwaliteit en veiligheid, daar doen we geen concessies aan. Lens is gecertificeerd volgens de laatste veiligheidsnormen zoals VCA**. Ook is Lens ISO 9001 gecertificeerd en zijn wij lid van branche vereniging Holland Solar. Daarmee weten we zeker dat de installaties veilig en van goede kwaliteit zijn en voldoen aan de eisen van verzekeraars.

Gratis e-book: “Een duurzaam rendement met zonnepanelen”

In het e-book lees alles over verduurzamen met zonnepanelen. Waarom het de beste investering op dit moment is, SDE subsidie en onze visie op aandachtspunten als draagkracht, netcongestie en verzekerbaarheid.
Zonnepanelen voor commercieel vastgoed

Een eerste indruk wat we voor uw dak kunnen betekenen?

 • Winkelcentrum Colmschate, Nieuwgeluk Real Estate

  Aantal zonnepanelen: 914 Totaal vermogen: 343 kWp CO2 besparing: 127.408 kg/jaar
 • Somfy hoofdkantoor, AB Sagax

  Aantal zonnepanelen: 930 Totaal vermogen: 419 kWp CO2 besparing: 192.000 kg/jaar
 • Albert Heijn, Jumbo en Action, a.s.r. real estate

  Aantal zonnepanelen: 3600 Totaal vermogen: 1.140 kWp CO2 besparing: 255.300 kg/jaar
 • Triade gebouw, Gemeente Amsterdam

  Aantal zonnepanelen: 726 Totaal vermogen: 232 kWp CO2 besparing: 85.494 kg/jaar

Lens is voor ons het brein achter vele complexe zonnepanelenprojecten. 'Kan niet' komt niet in hun woordenboek voor. Bij Lens werken echte mensenmensen én weten ze zowel alles van de techniek. Die combi is key om de energietransitie te versnellen.

Lizzy Butink, duurzaamheidsmanager

Zonnepanelen voor commercieel vastgoed

Ik wil meer weten over...

Dak verhuren

Lens lease (ESCO)

Subsidie aanvragen

Verzekerbaarheid

ONZE VISIE

Wij gaan altijd voor de meest duurzame impact

Door als allround Zonpartner het verschil te maken met 4 beloftes: een financieel, groen, sociaal en toekomstbestendig rendement. Elke dag opnieuw. Daar worden onze klanten enthousiast van. En wij ook. Want samen geloven we: duurzaamheid duurt het langst.

Overleg na installatie zonnepanelen

Lens nieuws

Bij Lens werken wij iedere dag met zo’n vijftig bevlogen solar experts aan een duurzamere wereld zonder fossiele energie. Lees meer over onze projecten en onwikkelingen.

CONTACT

We helpen u graag een stap verder

Voor vragen of meer informatie bel of stuur ons een mail.

Overleg na installatie zonnepanelen
Halve zon

Uw zonpartner voor duurzame energie