Zonnepanelen voor residentieel vastgoed

Ontdek hoe Lens zonnesystemen ontwikkelt die passen in een integrale verduurzamingsstrategie voor woningen en woongebouwen met duidelijke voordelen voor bewoners.

Een bewezen aanpak

Lens draagt al 10 jaar lang bij aan de verduurzaming van het woningbezit van onze klanten.

Zonnepanelen inspectie
Lens installatie team

Uw allround zonpartner

Oplossingen voor elk dak onder één dak

Van ontwikkeling en financiering tot realisatie en beheer, Lens heeft alle specialisten in huis, waardoor wij u tijdens het hele traject kunnen ontzorgen.

Onze kwaliteiten

Evaluatie zonnepanelen

Analyse & advies

Haalbaarheid toetsen

We gaan graag met u aan tafel om de potentie van een zonnesysteem voor een specifiek complex in kaart te brengen. We maken een vrijblijvende quickscan waarin we de kerngegevens op een rij zetten. Daarna optimaliseren we het project voor de technische en financiële haalbaarheid met een Haalbaarheidsonderzoek (HBO). We geven dan inzicht in het huurdersvoordeel en het interne rendement. Ook kunnen we een analyse maken van uw hele woningbezit. We maken dan een plan hoe we de zonnepanelen strategisch kunnen inzetten voor de CO2 neutrale gebouwde omgeving. Daarnaast kunnen wij u ontzorgen bij het aanvragen van subsidie en zetten wij onze jarenlange ervaring in bij juridische vraagstukken.

Huurderswerving & communicatie

Bewoners centraal

Als complete zonpartner nemen wij de huurderswerving en huurderscommunicatie uit handen. Vanaf de werving tot en met het onderhoud en beheer stellen wij uw huurder centraal. Wij stemmen de communicatie af op uw doelgroepen; uw huurders. Hierbij zetten wij communicatiemiddelen in die de huurder als prettig ervaart. Onze werkwijze resulteert in een hoge participatiegraad; zowel bij grondgebonden woningen als bij gestapelde bouw. Bewoners beoordelen ons gemiddeld met een 8.5 en daar zijn we trots op!

Lens folder
Lens zonnepanelen

Financiëring

Zelf investeren of budgetneutraal

Als u zelf de investering doet voor de zonnestroominstallatie, komt de opbrengst uit de zonnestroom u geheel ten goede. Alternatief is uw dak verhuren zodat uw financieringsruimte beschikbaar blijft voor andere doeleinden. Lens kan hiervoor een Energy Service Company (ESCO) opzetten. U stelt uw daken beschikbaar, wij doen de rest. Wij zijn eigenaar en dus ook verantwoordelijk voor de werking van de zonnesystemen. Hiermee bereiken we een gezamenlijk doel: optimaal werkende zonnesystemen voor langere periode. U voldoet aan uw prestatie-eisen en houdt meer financieringsruimte over. Lens heeft naast zonnepanelen ook ervaring met het opzetten van ESCO’s voor LED-verlichting.

Engineering en projectrealisatie

Kwaliteit en efficiëntie

Van het intekenen van de panelen op het dak tot aan de laatste aansluiting in de meterkast: Lens begeleidt het hele traject van A tot Z. Engineering voor nieuwbouw, renovatie of bestaande bouw vragen andere invalshoeken waar Lens uitgebreide ervaring in heeft. We optimaliseren onze ontwerpen voor EPC, BENG en andere normen. Ons ontwerpteam kan werken in het BIM ontwerp. Onze nauwkeurige en professionele engineering leidt tot tijdige input voor het bestek aangaande de benodigde voorzieningen voor de zonnepanelen. Wij maken als zonnepanelenspecialist graag onderdeel uit van het bouwteam zodat u in de realisatiefase niet voor verrassingen komt te staan. Tijdens het hele proces is de projectmanager uw aanspreekpunt.

gegevens doornemen van Lens
Residentieel---De-basis-voor-waardebehoud

Monitoring en beheer

De basis voor waardebehoud

Zodra het zonnesysteem werkt, worden de opbrengsten bijgehouden in het Lens Monitoringssysteem. Huurders, beheerders en u als eigenaar kunnen altijd zien hoeveel zonnestroom de panelen opleveren. Wij monitoren het systeem 24/7. Als er onverhoopt een storing is of als er tegenvallende opbrengsten zijn, worden deze automatisch gesignaleerd en opgelost door ons eigen beheerteam. Ook uw bestaande zonne-installaties kunnen we toevoegen aan ons monitoringssysteem. Zo houdt u via één platform zicht en grip op de werking van al uw zonne-installaties.

Duurzame én veilige zonnesystemen

Kwaliteit & veiligheid

Kwaliteit en veiligheid, daar doen we geen concessies aan. Lens is gecertificeerd volgens de laatste veiligheidsnormen zoals VCA**. Ook is Lens ISO 9001 gecertificeerd en zijn wij lid van branche vereniging Holland Solar. Daarmee weten we zeker dat de installaties veilig en van goede kwaliteit zijn en voldoen aan de eisen van verzekeraars.

Residentieel vastgoed
Residentieel vastgoed

SCE-SUBSIDIE

Simpeler en sneller uw woningbezit verduurzamen

De Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE) richt zich op energiecoöperaties en verenigingen van eigenaren die in coöperatief verband hernieuwbare elektriciteit willen opwekken. De regeling geldt vanaf 1 april 2021 en is ter vervanging van de Regeling Verlaagd Tarief, ofwel de postcoderoosregeling.

De SCE biedt dankzij de nieuwe structuur de mogelijkheid voor woningverhuurders om met minimale inspanning een versnelling te maken in verduurzaming middels zonnepanelen. Lens heeft in het kader van deze nieuwe subsidie de energiecoöperatie ‘Zonnebuur’ opgericht.

Lens zonnepanelen rijtjeshuis

Een eerste indruk wat we voor uw dak kunnen betekenen?

  • Woningcorporatie Woonbron

    Aantal zonnepanelen tot nu toe: 6000 Totale opwek per jaar: 1,8 miljoen kWh CO2 besparing: 828.000 kg/jaar
  • Woningcorporatie Rosehaghe

    Aantal zonnepanelen: 1128 Totale opwek per jaar: 360 kWp CO2 besparing: 136.000 kg/jaar

De kennis en beschikbaarheid van het Lens team gaven direct het vertrouwen dat nodig is voor een langjarige samenwerking. Bovendien staat de organisatie nooit stil; ze streven continue naar verbetering waardoor er altijd ruimte is voor een open discussie over specifieke wensen of ideeën.

J. Zwetsloot - Projectleider Sustainability

Logo-Stadgenoot_transparant

Ik wil meer weten over...

Dak verhuren

Lens lease (ESCO)

Subsidie aanvragen

Verzekerbaarheid

ONZE VISIE

Wij gaan altijd voor de meest duurzame impact

Door als allround Zonpartner het verschil te maken met vier beloftes: een financieel, groen, sociaal en toekomstbestendig rendement. Elke dag opnieuw. Daar worden onze klanten enthousiast van. En wij ook. Want samen geloven we: duurzaamheid duurt het langst.

De visie van Lens

Lens nieuws

Bij Lens werken wij iedere dag met zo’n vijftig bevlogen solar experts aan een duurzamere wereld zonder fossiele energie. Lees meer over onze projecten en onwikkelingen.

CONTACT

We helpen u graag een stap verder

Voor vragen of meer informatie bel of stuur ons een mail.

Residentieel vastgoed
Halve zon

Uw zonpartner voor duurzame energie